Blogpost

Overstap naar Mollie Connect (meer controle over uw tegoeden)


Mocht het nog niet bekend zijn, Mollie is onze vaste en betrouwbare betalingsprovider. Op het moment van schrijven heeft Mollie meer dan 50.000 actieve klanten. Een groot en zeer betrouwbaar bedrijf dus. Wij willen graag zo transparant en betrouwbaar mogelijk over komen, vandaar dat we het mogelijk maken om via Mollie connect uw gelden direct op uw Mollie account te ontvangen.

Voorheen was weTickets de tussenpersoon voor de betalingen van de e-tickets. De inkomsten van de e-tickets gingen via Mollie naar de Stichting Derdengelden weTickets. De enige stap die veranderd is dat weTickets er als tussenpersoon uit stapt. Alles blijft gewoon hetzelfde, enkel de inkomsten zullen nog directere op uw rekening verschijnen. Om dit mogelijk te maken maken we gebruik van Mollie Connect.

Kijk voor meer informatie over Mollie Connect: https://www.mollie.com/nl/news/post/mollie-introduceert-connect

Hoe werkt dit?

Bij iedere betaling van een een bestelling wordt het geld direct op uw Mollie rekening gestort, alleen vraagt weTickets voor dit nog aan Mollie om de administratiekosten (fee) op de Mollie rekening van weTickets te storten (dit gaat allemaal direct). Dus deze kosten worden van het bedrag afgehaald die wordt overgemaakt naar uw Mollie rekening.

Voorbeeld:
€ 10,- e-ticket
€ 1,- service kosten aan weTickets
€ 0,35 service kosten aan Mollie
———— +
€ 11,35 totale betaling aan u. Hiervan gaat dus voordat het bij u aankomt € 1,- naar het account van weTickets (en nog € 0,35 naar Mollie). Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om deze kosten zelf te betalen, dan zal er van de € 10,- nog € 8,65 over blijven.

Het voordeel is dat u meer controle heeft en u niet geverifieerd hoeft te worden door weTickets. Daarnaast kunt u het betaal venster aanpassen naar uw stijl en wensen via Mollie.

Hoe activeer ik de optie?

Mollie

 1. Zorg voor een geverifieerd account (https://mollie.com/)
 2. Zorg voor een website profiel die live is
 3. Activeer bij dit website profiel de betaalmethodes die u ook wilt gebruiken op weTickets

weTickets

 1. Meld u aan op weTickets (http://admin.wetickets.ws/)
 2. Ga naar “Mijn gegevens”
 3. Scroll naar onder en klik op de button “Connect via Mollie”
 4. U gaat nu naar Mollie toe, het kan zijn dat u eerst moet inloggen.
 5. Klik op “Toegang geven”
 6. Daarna is het belangrijk uw profiel te selecteren die geactiveerd is en live.
 7. Opslaan.
 8. Klaar!Gebruik weTickets helemaal vrijblijvend, u heeft binnen 2 minuten een fantastische e-ticketshop. Probeer het nu!

Registreer nu gratis!